Guide:

Fordelene med behovsstyrt renhold

Smarte bygg med behovsstyrt renhold. Bedre kvalitet på renholdet og fornøyde brukere

Renhold ble tidligere utført etter fastsatt frekvens (avtalte dager og tider). Med riktig verktøy og teknologi kan vi nå utføre arbeidet vårt når det er behov for det. Her forteller vi deg om fordelene man oppnår med behovsstyrt renhold og digitale verktøy i ditt smarte bygg.

Med hjelp av sensorer og digitale verktøy kan vi bruke tiden mer effektivt. Dette gir oss fordelene vi trenger for å levere en smart og effektiv tjeneste i et marked hvor det å skille klinten fra hveten er avgjørende. Hvordan renholdsbyrået bruker den faktiske tiden de er tilstede på bygget ditt er viktig. Det er fortsatt slik at tid er penger. Renhold med digitale verktøy kan beskrives slik:

Dag og tidspunkt renholdsbyrået skal være tilstede i ditt bygg er fortsatt kontraktsfestet etter deres ønske. Men det vi mener med å bruke tiden mer effektivt er for eksempel at dersom toalettet i andre etasje er nesten tomt for toalettpapir, og det har vært 45 ulike personer innom det siden arbeidsdagen startet. Klokken er nå 14.00 og servicemedarbeideren er på plass for å starte arbeidsdagen sin.

Servicemedarbeideren starter nå med å logge seg på sin iPad, for å se aktuell status for ditt bygg. Renholdsvognen skal fylles, og utstyr skal pakkes. Det første han ser er at toalettet i andre etasje er merket med en beskjed. Fra renholdssentralen ser han allerede nå at:

 • Det er snart tomt for toalettpapir
 • Det er behov for renhold siden rommet har hatt stor trafikk
 • Renholdsvognen kan lastes med det nødvendige utstyret
 • Servicemedarbeideren kan velge å starte i andre etasje, og mest sannsynlig unngå klager fra misfornøyde brukere møter et møkkete toalett og tomme papir dispensere

Istedenfor møter de et rent og klargjort sanitærrom som er innbydende å ivaretatt. Det er forskjellen med et fremoverlent rengjøringsbyrå og blide, imøtekommende brukere av ditt bygg. Fordelene med behovsstyrt renhold opplever både du som oppdragsgiver, servicemedarbeideren på stedet og leietakerne i bygget.

Fornøyde brukere av ditt bygg

Belastningen for servicemedarbeideren ved å potensielt overfylle renholdsvognen med unødvendig rekvisita og utstyr er betraktelig. Servicemedarbeideren oppnår en tettere tilnærming til sitt arbeid, økt selvsikkerhet i form av at han/hun selv kan se allerede i oppstarten av arbeidsdagen hvor behovet for tjenestene er mest prekært og en servicemedarbeider som gjør det lille ekstra for brukerne av ditt bygg.

Renholdsbyrået og servicemedarbeideren kan unngå unødvendig gangtid til og fra objekter som egentlig ikke trenger tjenestene her og nå, fremfor å nødvendigvis være innom «feil sted til feil tid». Dette er riktig bruk av dyrebar tid. Med riktig bruk av tid oppnår vi bedre kvalitet på renholdet samt bedre kommunikasjon mellom bruker av bygget og servicemedarbeideren som utfører renholdet.

Renhold med digitale verktøy

Trenger kontoret fullstendig rengjøring dersom bare en, eller to personer har vært tilstede? Svaret er nei. Med riktig utplassering av sensorer og IoT-teknologi vil vi for eksempel kunne fange opp hvor mange kontorplasser som har vært i bruk den faktiske dagen. Har i tillegg personene kun brukt ett møterom og ikke to, kan det være tilstrekkelig å kun vaske områdene som har vært i bruk, for deretter å ta et tilsyn med øvrige områder i lokalene.

Allerede nå ser du hvor smart og effektivt renhold virkelig kan være. Besitter du et kontorlokale med mange arbeidsplasser så vil fordelene med behovsstyrt renhold være mindre kostnader og bedre kvalitet på renholdstjenesten.

Alle kan rengjøre. Forskjellen er at det er folkene og kunnskapen bak arbeidet som avgjør om bygget ditt blir riktig ivaretatt. Renhold med digitale verktøy hjelper oss å forstå behovene på en helt annen måte enn tidligere.

Fordelene med behovsstyrt renhold i ditt bygg

Det finnes klare fordeler med å tenke nytt, og vi vet at bygget du besitter skal ivaretas på best mulig måte. Fordelene ved å digitalisere bygningsmassen er store. Kostnadene du sparer kan du bruke til de store viktige vedlikeholdsoppgavene som ellers kanskje utsettes til senere.

Her er noen eksempler på hva vi anbefaler å innføre for å dra nytte av alle fordelene
med behovsstyrt renhold

 • Installer sensor styrte dispensere til håndtørk, toalettpapir og håndsåpe
 • Legg renholdssoner i inngangspartiet(ene) fremfor løse matter for å bedre inneklimaet (stopper opptil 90 % av smuss i inngangspartiet)
 • Installer sensorer for å måle trafikk på sentrale punkter i bygget som sanitærrom, kantine/spiserom, kontor, kontorlandskap og møterom
 • Velg NS INSTA-800 basert renhold fremfor frekvensbasert renhold

Vil du vite mer om behovsbasert renhold?
Send oss en mail eller fyll ut skjema nedenfor så kontakter vi deg.


  Mer fra våre fageksperter

  Se alle guider

  Renholdsplan for daglig og periodisk renhold

  Med en god renholdsplan for daglig og periodisk renhold vil…