Hva er forskjellen på daglig renhold og hovedrengjøring?

Hva er forskjellen på daglig renhold og hovedrengjøring? Tips fra Anker Renhold

Daglig rengjøring og hovedrengjøring har ulikt innhold i leveransen. Vi forteller deg forskjellen på tjenestene, hvorfor de er viktig for det totale renholdet, og når det er behov for de ulike tjenestene.

Hva er forskjellen på daglig renhold og hovedrengjøring?

Hva er forskjellen på daglig renhold og hovedrengjøring?

Daglig renhold er en renholdsavtale som utføres frekvensbasert din bedrift gjennom uken, også kalt regelmessig renhold. Den innebærer f.eks. vask av gulv, rengjøring av inventar, toaletter og tømming av søppel.

Hovedrengjøring er en tjeneste som utføres på bestilling, og gjerne utføres en til to ganger i året. Hovedrengjøring innebærer grundigere rengjøring enn det som leveres til vanlig, og inneholder gjerne støvsanering, gulvbehandling og vask av vinduer innvendig.

Hvor ofte bør man utføre hovedrengjøring?

Vi anbefaler våre kunder å utføre grundigere rengjøring som hovedrengjøring en til to ganger i året. Slik opprettholder man et godt inneklima og skaper et godt arbeidsmiljø for ansatte og brukerne av lokalene.

Få gode tips til bedre inneklima på arbeidsplassen her.

Renholdsavtale til bedrifter

Vi er en offentlig godkjent bedrift og totalleverandør av renholdstjenester i Oslo, Viken og Innlandet. Vi tilbyr alt fra rens av tekstile møbler og tepper, fasadevask og vinduspuss, til daglig renhold og hovedrengjøring. Kunnskap og praksis satt i system, kvalitetsstemplet med ISO 9001:2015 gir din bedrift renhold til avtalt kvalitet.

Her kan du se en komplett liste over tjenester vi tilbyr til bedrifter. 

Ønsker du tilbud på renhold eller en gratis befaring?
Send inn skjemaet, så tar vi kontakt!


  Grundigere renhold med hovedrengjøring

  Hovedrengjøring er en grundigere rengjøring som utføres i de områder som ansatte bruker og oppholder seg mye i, i tillegg til de områder som ikke blir rengjort så ofte i den daglige rengjøringen.

  Hva inneholder en hovedrengjøring?

  En hovedrengjøring kan innebære:

  • rengjøring av tak og vegger 
  • rengjøring av alt inventar 
  • rengjøring av sanitærrom 
  • rengjøring av hengende lamper 
  • rengjøring av ventiler og radiatorer 
  • innvendig vinduspuss med vask av karmer 
  • støvsanering spesielt i høyden som ventilasjonsrør, utstikkende flater m.m
  • tepperens og/eller rens av møbler
  • rens og boning av gulv 

  Hovedrengjøring er en viktig del av det totale renholdet

  Hovedrengjøring er en viktig del av det totale renholdet, og burde utføres en til to ganger i året. Dette anbefaler vi for å ivareta et godt inneklima og godt arbeidsmiljø. Hvor ofte man burde ha en hovedrengjøring avhenger av flere faktorer, blant annet type bedrift, bruken av lokalene og beliggenheten av bygget.

  Vi kommer alltid på befaring, og lager et uforpliktende tilbud om hvilke områder og behov dere ønsker at hovedrengjøringen skal dekke. Vi hjelper dere med å finne den renholdsplanen som passer best for deres bedrift. Vi har lang erfaring og nødvendig fagkunnskap innenfor renhold, og vet hva som bør inkluderes i hovedrengjøringen for å ivareta en god standard på renholdet.

  Les mer om hovedrengjøring

  Fleksibel renholdsavtale med daglig renhold

  De fleste arbeidsplasser har mye aktivitet og mange ansatte som går inn og ut av lokalene. Det blir fort skittent, og da er det viktig med daglig renhold av lokalene for å opprettholde et godt inneklima og miljø, i tillegg til å vedlikeholde gulv, inventar og selve bygget ofte nok. Vi utfører renhold av alle typer bygg. Vi tilpasser renholdsavtalen etter bedrifters behov og krav, og kommer frem til en renholdsplan som passer.

  Les mer om renholdsplan for daglig og periodisk renhold

  Hva kan en avtale på daglig renhold inneholde?

  Daglig rengjøring kan innebære:

  • støvsuging og vask av gulv
  • rengjøring av sanitærrom
  • rengjøring av møterom
  • vask av frie flater
  • vask av vegger inntil 180 cm
  • søppeltømming
  • vask av alt som berøres daglig
  • etterfylling av forbruksartikler som papir, håndsåpe og håndkrem 

  Ved daglig renhold er det viktig at bedriftens ansatte holder overflater, pulter og garderober ryddig, slik at våre servicemedarbeidere kan utføre en grundig vask i disse områdene. Hvor ryddigere dere har det, desto renere blir det når vi utfører renholdet.

  Les mer om daglig renhold her

  Hva er nullstilling og når bør det utføres?

  Vi får ofte spørsmål om nullstilling og hva det innebærer. Nullstilling utføres før oppstart av enten daglig rengjøring eller hovedrengjøring. Nullstilling er en egen tjeneste. Ofte nullstiller vi ved oppstart av en ny kontrakt, og før vi setter i gang med daglig renhold av lokalene. Dette er for å klargjøre lokalene som skal vaskes før en ny renholdstjeneste settes i gang.

  Dersom du velger å bytte ut nåværende leverandør på renhold grunnet dårlig kvalitet, bør du foreta en nullstilling før ny leverandør starter opp sin leveranse – slik at servicemedarbeideren starter på nullpunktet, og kan begeistre bedriften med bedre resultat og riktig kvalitet.

  Et annet ord for nullstilling er oppstartsrenhold. Vi blir gjerne med deg på en felles befaring, med din nåværende leverandør for å avklare hvem-som-gjør-hva. Skal nåværende leverandør utføre nullstilling, skal det i fellesskap gås en ny felles befaring for å godkjenne kvaliteten på renholdet før samarbeidet starter opp.

  Daglig renhold eller hovedrengjøring til din bedrift?

  Ønsker du å bestille hovedrengjøring eller daglig renhold av dine lokaler? Ta kontakt med oss på telefon 23 14 16 80 eller fyll ut skjema her, så sender vi en trivelig representant på befaring til din bedrift. Tilbud fra Anker Renhold er alltid uforpliktende.

  Mer fra Anker Renhold

  Se alle artikler

  Støvmåling er en viktig del av byggrenholdet

  Måling og fjerning av støv er en viktig del av…

  Tid for vårrengjøring og utvendig vask av bygget

  Vinteren etterlater seg mye forurensning, smuss og saltrester på både…

  Slik gjør vi byggrengjøring – steg for steg

  Byggrengjøring er en kritisk del av et byggeprosjekt. Byggrengjøringen sikrer…

  Hva skiller et renholdsfirma fra et vaskefirma?

  Både renholdsfirmaer og vaskefirmaer har som mål å levere rene…