Hva er et HEPA-filter? Filtre som oppfyller høye krav for filtreringsegenskaper kalles HEPA-filtre. God luft på kontoret får du med god støvsuging og renhold som fjerner partikler som støvmidd og forurensinger i tepper og tekstiler.

HEPA-filter for ren luft

I Europa betyr dette at et filter vil fjerne 99,95% eller mer av partiklene, inkludert pollen og støvmidd, fra luften som passerer gjennom det.

Renere luft oppnås med god filtrering. Et av kravene i RTB-håndboken setter krav om å benytte HEPA-filter ved byggvask etter Rent-Tørt-Bygg filosofien.

Hva er et HEPA-filter?

Filtre som oppfyller høye krav for filtreringsegenskaper kalles HEPA-filtre. I Europa betyr dette at det vil fjerne 99,95% eller mer av partiklene, inkludert pollen og støvmidd, fra luften som passerer gjennom det. Det beste filteret på markedet er for øyeblikket et filter som kalles ULPA, men disse er sjeldne. Dette filteret fjerner mer enn 99,9995 % av alle fine partikler.

Effektiv filtrering er spesielt viktig i kontorbygg og på arbeidsplasser med mye tepper eller allergikere. Så for svært effektiv filtrering, se etter begrepet HEPA eller ULPA på støvsugerens filter. Hvis du også ser etter noe som krever lite vedlikehold må du sørge for at filteret er langvarig eller vaskbart. Vi har mange toppmoderne støvsugere med gode filtre i utvalget vårt klart til helsebringende renhold til bedrift.

Fjerner støvmidd og partikler

Et godt renhold skaper bedre inneklima på arbeidsplassen, med grundig støvsuging og fjerning av støv før rengjøring av gulvet, så vil vi fjerne irriterende partikler som er skadelig for dine ansatte.

Strenge krav ved «grønt renhold»

Som leverandør av «grønt renhold» settes det også strenge krav ved sertifiseringen som Svanemerket renholdstjeneste. Kravene er nettopp rettet mot å kun bruke HEPA-filtrering ved bruk av støvsugere, men også støvsugere med støyreduserende funksjon er viktig. Spesielt når man skal støvsuge i arbeidstiden på helseinstitusjoner, skoler- og barnehager samt også kontorbygg og i kontorlandskap.

Så i tillegg til å stille høyre krav til kjemi og rengjøring, er også kravene som sertifisert rengjøringsbyrå rettet mot godt helsevern og arbeidsmiljø hos våre oppdragsgivere.

Nyeste fagbegrep

Hva er et HEPA-filter? Filtre som oppfyller høye krav for filtreringsegenskaper kalles HEPA-filtre. God luft…

Slik følger vi opp renhold, gjennomfører kvalitetskontroll og servicerapport. Vi skal levere…

NS-INSTA 800 er eneste offentlig godkjente standarden for å måle kvaliteten på rengjøring.