Rent Tørt Bygg (RTB) gir ryddige forhold på byggeplassen

Byggvask før, under og etter bygging. Anker renhold leverer byggvask etter Rent Tørt Bygg normen

Hvorfor er rent tørt bygg viktig?

Under byggeprosesser samler støv og smuss seg over himlinger, bak konstruksjoner og i kriker og kroker. Dette kan føre til problemer og dårlig luftkvalitet i lang tid etter at bygget er tatt i bruk. Godt renhold i byggeprosessen er nødvendig for å unngå at byggestøv og andre forurensninger skjuler seg i bygget og senere forårsaker dårlig inneklima. Fukt i byggeperioden kan føre til utvikling av mugg, bakterievekst og skader på bygget. Rent tørt bygg (RTB) filosofien ble etablert for å unngå nettopp dette.

Vi tilbyr byggvask etter RTB-normen for flere entreprenører i vårt område. Dette inkluderer rengjøring over himlingen og utføring av objektive målinger for anerkjente entreprenører i Oslo, Akershus, Østfold og Innlandet.

Slik sørger vi for rent tørt bygg under byggeprosjekter

Vi tilbyr utleie av personell til flere entreprenører og kunder i bygg- og anleggsbransjen. Vårt personell sørger for kontinuerlig rydding og avfallshåndtering gjennom hele prosjektet, hyppig støvsuging og fjerning av tape og papp etter hvert som arbeidet ferdigstilles.

For å sikre god kommunikasjon og riktig fremgang underveis sørger vi for at en leder på stedet deltar på byggemøtene, og formidler informasjon til resten av renholdsteamet. Slik får du en person å forholde deg til. Gjennom god kommunikasjon og godt samarbeid unngår vi feiltakelser og sparte kostnader på prosjektet ditt.

Vi tilbyr konkurransedyktige priser på byggrenhold etter rent tørt bygg normen. Ønsker du et tilbud på byggrenhold eller en av våre andre tjenester som støvmåling og rengjøring over himling, kan du fylle ut skjema nedenfor så kontakter vi deg. Du kan også ringe oss på telefon 23 14 16 80, og invitere oss på befaring til ditt prosjekt.

Les også om brakkevask og hvorfor det er viktig for arbeidsmiljøet

Ønsker du tilbud på renhold eller en gratis befaring?
Send inn skjemaet, så tar vi kontakt!


  Rent tørt bygg (RTB) – Filosofien bak godt byggrenhold

  Rent tørt bygg (RTB) er en filosofi som legger vekt på at rene og ryddige arbeidsplasser skaper et bedre arbeidsmiljø. Dette kan føre til større arbeidsglede, færre uhell, lavere sykefravær og økt arbeidseffektivitet. Det er mange fordeler med å følge denne filosofien under byggeprosessen. Dette innebærer å utføre objektive målinger med kalibrerte instrumenter og rengjøre over himlingen før taket lukkes for å sikre god livskvalitet i bygget.

  RTB-filosofien er utviklet av mennesker og bidragsytere som var involvert i innføringen av Norsk Standard INSTA 800. RTB bygger videre på føringer fra denne standarden, og legger til egne prinsipper for godt byggrenhold. Hvis du er involvert i renholdsprosessen for nybygg eller rehabiliteringsprosjekter, er det viktig å gjennomføre kurs for å lære mer om RTB-filosofien.

  Fordeler med rent tørt bygg

  • Bedre kvalitet på det ferdige bygget
  • Renere byggeplasser og omgivelser
  • God luftkvalitet i ferdige bygg
  • Bedre effektivitet i hele byggeprosessen
  • Sikrer avfallshåndteringen på byggeplassen
  • Sikrer lovbestemte krav til arbeidsmiljø

  Hvordan kan RTB-normen hjelpe?

  RTB-normen kan bidra til å sikre at du opfyller kravene til arbeidsmiljø i byggeprosessen, avfallshåndtering og kvalitet på det ferdige bygget. For å oppfylle kravene til god inneluftkvalitet, må du i henhold til TEK 10 § 13-21 sørge for at overflater og kanaler rengjøres før bygget tas i bruk. Det må derfor etableres faste rutiner for opprydding og renhold i hele byggeprosessen. 

  Har du spørsmål om rent tørt bygg?

  Ta kontakt med oss og hør hvordan vi kan bistå deg med rent tørt bygg under byggeprosessen! Fyll ut skjema nedenfor så kontakter vi deg, eller ring oss på 23 14 16 80. 


   Kilder: Byggeindustrien Nr.3-2015. RTB-håndboken

   Mer fra Anker Renhold

   Se alle artikler

   Støvmåling er en viktig del av byggrenholdet

   Måling og fjerning av støv er en viktig del av…

   Tid for vårrengjøring og utvendig vask av bygget

   Vinteren etterlater seg mye forurensning, smuss og saltrester på både…

   Slik gjør vi byggrengjøring – steg for steg

   Byggrengjøring er en kritisk del av et byggeprosjekt. Byggrengjøringen sikrer…

   Hva skiller et renholdsfirma fra et vaskefirma?

   Både renholdsfirmaer og vaskefirmaer har som mål å levere rene…