Internet of Things (IoT) og sensorteknologi i renholdsbransjen

Internet of Things (IoT) og sensorteknologi er beskrevet som den fjerde evolusjonen i renholdsbransjen. Faste oppgaver erstattes med behovsstyrt renhold – en fordel for renholdspersonalet, oppdragsgiver og bygget vi skal ivareta.

Datadrevet renhold

Den digitale evolusjonen har for lengst inntatt bransjen vår, datadrevet renhold er enkelt forklart: behovsstyrt renhold basert på datainnsamling fra Internet og Things (IoT) og sensorteknologi. Robotikk er på full fart inn. Sensorteknologi overvåker trafikk, støv og bruksmønster. Byggene vi rengjør er blitt smarte, og vi må tilpasse oss for å fortsatt være aktuelle i et allerede tøft marked.

Med datainnsamlingen fra Internet og Things (IoT) kan renholdspersonale nå navigere seg enklere rundt på store bygg, gjerne i form av nettbrett med digitale plantegninger og med sin mobil applikasjon enkelt og raskt rapportere utførte oppgaver, tilstedeværelse og melde avvik på bygningsmassen. Ringvirkningen er stor og sammen kan fagene (vaktmester, driftsansvarlig, renholdspersonale og oppdragsgiver) delta i arbeidshverdagen til hverandre og skape en unik dialog som ellers kanskje ikke ville vært like lett.

Datadrevet renhold skaper altså en mer effektiv fordeling av arbeidsoppgavene og renholdet kan bedre tilpasses bygget og behovet.
Mye av æren for datadrevet renhold kan tilskrives standarden INSTA-800, da mye er basert på de samme prinsippene. NS Insta-800 måler kvaliteten på stedet gjennom ønsket intervall på kontroller opp mot avtalt kvalitet. Renholdspersonalet vet hva som er forventet av arbeidet og kan justere arbeidet underveis for hva som skal gjøres for å oppnå avtalt kvalitet.

Tingenes internett, også kjent under det engelske begrepet Internet of Things (IoT), er nettverket av identifiserbare gjenstander som er utstyrt med elektronikk, programvare, sensorer, aktuatorer og nettverk som gjør gjenstandene i stand til å koble seg til hverandre og utveksle data.

Wikipedia

Sensorteknologi – slik kan vi benytte informasjonen

Ved å ta i bruk Internet of Things (IoT) og sensorteknologi på dispensere for mykpapir, håndsåpe og avfallsdunker sender disse registreringer over bruken videre til skyen. Servicemedarbeideren får informasjonen lastet inn i sin app og påfyllet blir behovsstyrt utifra trafikken på stedet.

Datadrevet renhold gjør at hverdagen kan planlegges bedre og servicemedarbeideren slipper å bruke unødvendig tid på oppgaver og objekter som ikke trenger renhold og tilsyn. Ved at servicemedarbeideren allerede ved lasting av vognen vet behovet for påfyll, overlesser man ikke og belastningen minskes både på servicemedarbeideren og miljøet.

I likhet med at sonsorer plasseres ut i kontorfellesskap for å måle bruk, inneklima og støv kan dette også benyttes til

 • Møterom
 • Kontorer
 • Dører til toaletter
 • Inngangsdører i byggets resepsjon
 • Kjøpesenter inngang
 • Garderober
 • Klasserom
 • Dispensere som håndtørk,
  håndsåpe og avfallsdunker

Internet of Things (IoT) og sensorteknologi til ditt bygg

Vil du vite mer? Vi tar gjerne et møte for å forklare mer om mulighetene innenfor behovsstyrt renhold og hva sensorteknologi kan bidra med for å øke effektiviteten hos deg og ditt bygg.

Fyll ut skjema under så ringer vi deg opp. Alternativt kan du ringe oss direkte på telefon 23 14 16 80. Internet og Things (IoT) og sensorteknologi er fremtiden!

Mer fra Anker Renhold

Hvordan bestille renhold?

Lurer du på hvordan du bestiller renhold hos oss? Det skal være enkelt å få det rent.
Vi gir deg derfor innsikt i hvordan prosessen vår fungerer!

Slik bestiller du renhold:

 • Behovskartlegging
  Du tar kontakt med oss, eller vi kontakter deg, og sammen finner vi ut av hva deres behov for renhold er. Her kartlegger vi hvilke tjenester dere trenger, hva som er av interesse, og om dere vil at vi kommer på en gratis befaring.

 • Befaring
  Vi kommer på besøk, og befarer lokasjonen/arealet som skal rengjøres. Her vil vi prate om hvilke oppgaver dere ønsker utført og kartlegge behov som riktig maskin(er), antall oppstartspakker og faktiske forhold på stedet for et riktig renholdskonsept for din bedrift. Etter at vi har vært på befaring, vil vi beregne en pris, og komme med et tilbud.

  Vi gjennomfører alltid en befaring av lokasjonene i god tid før oppstart. Slik at driftsleder, eventuelt teamleder og allerede ansatte servicemedarbeidere blir kjent med sine områder.
 • Tilbud og signering 
  Vi utarbeider en detaljert renholdsplan, som tar for seg rom, frekvens og kvalitet etter kravspesifikasjon og kontrakt. Dette blir så sendt til driftsleder, teamleder og servicemedarbeidere hos gjeldende oppdragsgiver i god tid før oppstart.
 • Oppstart 
  En godt gjennomført oppstart gjenspeiler ofte resten av leveransen. Vi har derfor godt innarbeidede prosedyrer for kontraktsinngåelse med nye kunder, planlegging og oppstart. Dette er for å se til at oppstart går så smidig som mulig for alle parter, og for å sikre at leveransen blir levert etter avtale.

  Videre skal informasjon om sikkerhetsutstyr, koder til låssystemer og navn på ansvarlig kontaktperson hos oppdragsgiver gis til de ansatte på oppdraget. Denne OBS-listen distribueres elektronisk gjennom vårt digitale arbeidsverktøy, og er tilgjengelig kun for medarbeidere som har en oppgave eller et oppdrag på stedet. Slik sikrer vi at informasjonen blir hos den som skal ha det. Det signeres for eventuelle nøkler og adgangskort. 


Ønsker du en renholdstjeneste eller renholdsavtale til din bedrift? 

Ta kontakt med oss, så kommer vi på besøk! 

Les mer

Renholdsplan for daglig og periodisk renhold

Med en god renholdsplan for daglig og periodisk renhold vil renholdsoppgavene som skal utføres være nøye planlagt og satt i system. Vi kommer på befaring og ser på områdene som skal rengjøres, og kommer frem til en renholdsplan som passer best etter dine behov.

Hva er en renholdsplan?

En renholdsplan er en systematisk beskrivelse av renholdsarbeidet i en bygning med angivelse av arealer, lokaler og renholdsobjekter som er med i renholdet. Planen skal beskrive hva som skal utføres av periodisk og daglig renhold, hvor ofte dette skal utføres, og når det skal gjøres.

Fordelene med en renholdsplan fra Anker renhold er at du får oversikt over hva som er avtalt av renholdsoppgaver, og hvilke dager vi kommer og utfører renholdet.

Har du behov for daglig renhold?

Vi utfører daglig rengjøring i Oslo, Akershus, Østfold og Innlandet, for bedrifter, skoler, barnehager og borettslag.
Les mer om vår daglig renholdstjeneste her.

Prosedyre for renholdsplan for regelmessig renhold

I renholdsplanen vises alltid hva som er avtalt av renhold, og hvilke dager vi kommer på besøk.

En renholdsplan for daglig og periodisk renhold kan inneholde:

 • Støvsuge teppegulv
 • Rengjøre harde gulv
 • Tømme avfall og bringe til anvist sted
 • Tørke av frie, vannrette flater på arbeids- og avlastningsbord, konferansebord og annen møblering
 • Tørke/børste av stoler og sofaer
 • Fjerne flekker på dører, karmer og ved lysbrytere
 • Avtørke dørhåndtak
 • Rengjøre sanitærutstyr og speil og supplere sanitærartikler

Tillegg pr måned:

Tørke loddrette flater på arbeids -og avlastningsbord, skap, reoler, billedrammer, skaptopper, trappegelendere og gelenderribber. Støvsuging av polstrede møbler. Tørke av stol- og bordben.

Tilsyn

Tømme avfall og bringe til anvist sted.
Fjerne synlig skjemmende smuss.

Ansvar:

Servicemedarbeider. Driftsleder skal kontrollere utført arbeid ihht gjeldende rutiner og avtale.

Behandling av avvik:

Driftsleder skal følge oppsatte rutiner.

Eksempel på renholdsplan for daglig og periodisk renhold

ManTirsOnsTorsFre
ToaletterDrDrDrDrDr
KorridorerDrXDrXDr
KjøkkenDrDrDrDrDr
Datarom/elevkontorDrDrX
GlassrommetDrDrDrDrDr
SpiseromDrDrDrDrDr
Sal/undervisningsromDrDr
KontorDrX
Musikkrom m/teppeDr
Studio rom m/teppeDr
HeisDr
Korridor m/trapp kjeller1/mnd
Lager 2 etasje og kjeller1/mnd

DR= Daglig renhold

X= Tilsyn

Daglig renhold:

Gulv moppes. Bord avtørkes. Søppel tømmes, poser skiftes.
Husk kildesortering. Kjøkken: rengjøre benkeplate og vask. Avtørke skapfronter utvendig.

WC: Gulv moppes, toaletter rengjøres. Grundig rengjøring av sanitærutstyr og kraner.
Puss av speil, etterfylle papir og såpe. Fjerne flekker rundt brytere og dørhåndtak.

Periodisk renhold:

Ukentlig: Kontorpulter avtørkes. Stoler støvsuges.
Månedlig: Gulvlister rengjøres. Gelender i trapp rengjøres. Avtørke stol- og bordben.

Ønsker du en renholdsplan?

Kontakt oss for en uforpliktende prat, og få et tilbud på renhold i dag!

Les mer

Miljøvennlig og flekkfritt resultat med ionisert vann

En metode for flekkfri fasadevask

Anker Renhold bruker ionisert vann til rengjøring av fasader og overflater. Dette gjør vi for å få et miljøvennlig, og best mulig resultat, uten bruk av kjemikalier. Ionisert vann fjerner kalk, smuss og bakterier, og etterlater seg et resultat av rene vinduer og overflater uten striper og skjolder.

Fordeler ved å bruke ionisert vann:

 • Det gir det reneste resultatet
 • Miljøvennlig
 • Etterlater ingen flekker
 • Ingen kjemiske stoffer

Vi er opptatt av at våre renholdstjenester og produkter ikke har negativ innvirkning på miljøet. Derfor bruker vi ionisert vann når vi vasker fasader. Våre erfarne renholdere har god oversikt over hvilket trykk forskjellige flater tåler, og vi tilpasser fasadevasken til din bygningsmasse slik at den blir ren, men ikke på bekostning av strukturen i materialene.

Les mer om vår fasadevask-tjeneste her

Hva er ionisert vann?

Ionisert vann er vann som har ioner i seg, og når vann blir ionisert betyr det at mineralene enten mister eller får et elektron. Når vi rengjør fasader bruker vi ionisert vann som er et miljøvennlig alternativ som gir plettfrie resultater. Det ultrarene vannet trenger også ned i ujevnheter og gjør skinnende rent, uten kalkflekker eller rester av kjemikalier.

Toucan eco-spray til rengjøring av flater

Til rengjøring av flater bruker vi Toucan eco spray. Dette er et desinfiserende middel som genereres fra naturlig salt oppløst i vann, og aktiveres i Toucan III-enheten gjennom elektrokjemisk aktivering (ECA). Denne sprayen bruker vi for å få vekk fett, mat og ting og tang.

Med Toucan eco spray kan du lage 1000 ml høyt innhold av hypoklorholdig løsning på 5 minutter ved å bruke bare 2 gram salt. Aktiveringen gir et produkt som både rengjør og desinfiserer, på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Toucan Eco Spray lar deg lage et kraftig, trygt og miljøvennlig desinfiserende rengjøringsmiddel fra bare vann, vanlig salt og elektrisitet som dreper mer enn 99,99 % av bakterier, inkludert coronaviruset.

Ta kontakt med oss om du har spørsmål, eller ønsker en gratis befaring!

Les mer