Internet of Things (IoT) og sensorteknologi i renholdsbransjen

Internet of Things (IoT) og sensorteknologi er beskrevet som den fjerde evolusjonen i renholdsbransjen. Faste oppgaver erstattes med behovsstyrt renhold – en fordel for renholdspersonalet, oppdragsgiver og bygget vi skal ivareta.

Datadrevet renhold

Den digitale evolusjonen har for lengst inntatt bransjen vår, datadrevet renhold er enkelt forklart: behovsstyrt renhold basert på datainnsamling fra Internet og Things (IoT) og sensorteknologi. Robotikk er på full fart inn. Sensorteknologi overvåker trafikk, støv og bruksmønster. Byggene vi rengjør er blitt smarte, og vi må tilpasse oss for å fortsatt være aktuelle i et allerede tøft marked.

Med datainnsamlingen fra Internet og Things (IoT) kan renholdspersonale nå navigere seg enklere rundt på store bygg, gjerne i form av nettbrett med digitale plantegninger og med sin mobil applikasjon enkelt og raskt rapportere utførte oppgaver, tilstedeværelse og melde avvik på bygningsmassen. Ringvirkningen er stor og sammen kan fagene (vaktmester, driftsansvarlig, renholdspersonale og oppdragsgiver) delta i arbeidshverdagen til hverandre og skape en unik dialog som ellers kanskje ikke ville vært like lett.

Datadrevet renhold skaper altså en mer effektiv fordeling av arbeidsoppgavene og renholdet kan bedre tilpasses bygget og behovet.
Mye av æren for datadrevet renhold kan tilskrives standarden INSTA-800, da mye er basert på de samme prinsippene. NS Insta-800 måler kvaliteten på stedet gjennom ønsket intervall på kontroller opp mot avtalt kvalitet. Renholdspersonalet vet hva som er forventet av arbeidet og kan justere arbeidet underveis for hva som skal gjøres for å oppnå avtalt kvalitet.

Tingenes internett, også kjent under det engelske begrepet Internet of Things (IoT), er nettverket av identifiserbare gjenstander som er utstyrt med elektronikk, programvare, sensorer, aktuatorer og nettverk som gjør gjenstandene i stand til å koble seg til hverandre og utveksle data.

Wikipedia

Sensorteknologi – slik kan vi benytte informasjonen

Ved å ta i bruk Internet of Things (IoT) og sensorteknologi på dispensere for mykpapir, håndsåpe og avfallsdunker sender disse registreringer over bruken videre til skyen. Servicemedarbeideren får informasjonen lastet inn i sin app og påfyllet blir behovsstyrt utifra trafikken på stedet.

Datadrevet renhold gjør at hverdagen kan planlegges bedre og servicemedarbeideren slipper å bruke unødvendig tid på oppgaver og objekter som ikke trenger renhold og tilsyn. Ved at servicemedarbeideren allerede ved lasting av vognen vet behovet for påfyll, overlesser man ikke og belastningen minskes både på servicemedarbeideren og miljøet.

I likhet med at sonsorer plasseres ut i kontorfellesskap for å måle bruk, inneklima og støv kan dette også benyttes til

 • Møterom
 • Kontorer
 • Dører til toaletter
 • Inngangsdører i byggets resepsjon
 • Kjøpesenter inngang
 • Garderober
 • Klasserom
 • Dispensere som håndtørk,
  håndsåpe og avfallsdunker

Internet of Things (IoT) og sensorteknologi til ditt bygg

Vil du vite mer? Vi tar gjerne et møte for å forklare mer om mulighetene innenfor behovsstyrt renhold og hva sensorteknologi kan bidra med for å øke effektiviteten hos deg og ditt bygg.

Fyll ut skjema under så ringer vi deg opp. Alternativt kan du ringe oss direkte på telefon 23 14 16 80. Internet og Things (IoT) og sensorteknologi er fremtiden!

Mer fra Anker Renhold

Slik gjør vi byggrengjøring – steg for steg

Byggrengjøring er en kritisk del av et byggeprosjekt. Byggrengjøringen sikrer både et trygt arbeidsmiljø underveis, og et rent og pent resultat ved ferdigstilling. Dette krever planlegging, riktig utførelse og kvalitetskontroll. I denne guiden viser vi deg prosessen i fire steg.

Hva er byggrengjøring?

Byggrengjøring er renhold i forbindelse med byggeprosesser. Eksempler på dette er grundig rengjøring av et nybygg, rehabilitering av bygg eller nylig oppusset bolig.

Ønsker du tilbud på renhold eller en gratis befaring?
Send inn skjemaet, så tar vi kontakt!


  Viktigheten av et Rent Tørt Bygg

  Byggeprosjekter medfører mye rot, skitt, støv, sementstøv, smuss og flekker. Det er kanskje åpenbart at dette er noe man rydder og vasker bort før bygget ferdigstilles, men like viktig er det å rydde og vaske under byggeprosessen. Det avfallet som legger seg under en byggeprosess skaper et dårlig og usunt inneklima, ikke bare for de som skal flytte inn når alt er overstått, men også arbeiderne som oppholder seg i bygget under prosessen. Les mer på vår side om byggvask.

  Rent Tørt Bygg-filosofien (RTB) går ut på sørge for et godt inneklima i ferdige bygg, ved å hindre spredning av støv og fibre under byggeprosessen. Dette er en håndbok i forebyggende helsevern, og et effektivt tiltak i kampen mot fukt, forurensing og fysisk arbeidsmiljø. Les mer om Rent Tørt Bygg (RTB).

  Steg 1: Forberedelse og planlegging

  Før byggestart utarbeides en detaljert plan for renholdet med: 

  • Tidsplaner.
  • Ansvarsfordeling. 
  • Valg av rengjøringsmetoder og utstyr. 

  Gjennom hele prosessen sikrer vi en RTB-ansvarlig / riggmann som sørger for systematisk renhold i byggeprosessen. Vår RTB-ansvarlige har kompetanse og erfaring, og vil i stor grad være tilgjengelig for både renholdspersonalet og prosjektlederen for byggingen. Oppgavene til RTB-ansvarlig / riggmann er:

  • Utarbeidelse og distribusjon av renholdsplaner, løpende oppdatering av planene i byggetiden.
  • Koordinere alt byggrenhold på byggeplassen.
  • Administrere byggrenhold i egen regi.
  • Loggføre alt utført byggrenhold i egen regi.
  • Avviksbehandling.
  • Koordinere oppgaver på byggeprosjektet. Herunder rydding, avfallshåndtering, sjauing av div på bygget, samt hjelpe til med arbeide som for eksempel montering av dører, fuging etc.

  Steg 2: Rengjøring under byggeprosessen

  Kontinuerlig renhold under byggeprosessen er nødvendig for å opprettholde et godt arbeidsmiljø og forebygge oppbygging av støv og avfall. Dette inkluderer: 

  • Støvsuging for å fjerne støv fra tekniske installasjoner og vanskelig tilgjengelige steder.
  • Overflatevask.
  • Sørger for at ventilasjonsanlegg er rene før overlevering.
  • Vi utfører også støvmåling med BM Dustdetector på alle prosjekter som ønskes dette.

  Steg 3: Avsluttende rengjøring

  Når byggearbeidet nærmer seg slutten, utføres en grundig hovedrengjøring av hele bygget for å forberede det på innflytting. Dette inkluderer: 

  • Fjerning av byggavfall og sørger for effektiv avfallshåndtering.
  • Grundig rengjøring av alle overflater, inkludert gulv, vegger, fastmonterte innredninger, samt vindusvask.
  • Rengjøring og gulvbehandling etter behov.

  Steg 4: Kvalitetskontroll og overlevering

  Før bygget offisielt tas i bruk, utføres en kvalitetskontroll for å sikre at rengjøringsstandardene er oppfylt med: 

  • Visuell inspeksjon med grundig kontroll av renholdet.
  • Stikkprøver for å måle støvdekkeprosenten og andre indikatorer på renholdskvalitet.
  • Bruk av NS-INSTA 800: Implementering av NS-INSTA 800 for en objektiv vurdering av renholdskvaliteten.

  Har du spørsmål om byggrengjøring?
  Ta en prat med vår fagekspert Cato, så hjelper han deg med ditt prosjekt! 

  Cato Skagseth – Avdelingsleder for temporært renhold.
  Tlf. 23 14 16 80 eller e-post: cato@anker-renhold.no 

  Les mer

  Hva skiller et renholdsfirma fra et vaskefirma?

  Både renholdsfirmaer og vaskefirmaer har som mål å levere rene omgivelser, men det er viktig å forstå forskjellene mellom dem. La oss dykke dypere inn i hva som skiller disse to fra hverandre!

  Hva skiller tjenestene fra hverandre?

  Den mest grunnleggende forskjellen ligger i omfanget av tjenester. Vaskefirmaer tar seg gjerne av mindre oppdrag som småvask og hjemmerengjøring, mens renholdsfirmaer fokuserer på å opprettholde renheten over tid. Renholdsfirmaer tilbyr jevnlige avtaler for bedrifter, borettslag, og kontorer, inkludert daglig eller periodisk renhold, samt større oppgaver som byggvask og hovedrengjøring. De håndterer også spesialiserte tjenester som vindusvask, teppeservice, og smitteforebyggende renhold.

  Ønsker du tilbud på renhold eller en gratis befaring?
  Send inn skjemaet, så tar vi kontakt!


   Andre faktorer som skiller et renholdsfirma og et vaskefirma fra hverandre er: 

   • Fleksibilitet og forutsigbarhet i leveransen
    Vaskefirmaer er ideelle for enkeltoppdrag som husvask, der kunden har spesifikke krav eller ønsker en tilpasset tilnærming. Renholdsfirmaer opererer ofte i større arealer med strukturerte tilnærminger og fastsatte tidsskjemaer, spesielt ved daglig eller periodisk renhold. Dette gir kundene forutsigbarhet og en godt tilpasset renholdstjeneste.
   • Kvalifikasjoner og opplæring
    Renholdsfirmaer skiller seg fra vaskefirmaer ved å tilby et dedikert team av grundig opplærte profesjonelle renholdsarbeidere. Dette gjelder spesielt for spesialiserte tjenester som vindusvask, teppeservice, og smitteforebyggende renhold. Mens vaskefirmaer også kan tilby lignende tjenester, kan nivået av opplæring og ekspertise variere.
   • Profesjonalisering og bransjestandarder
    Renholdsfirmaer har ofte et mer strukturert forretningsmiljø og implementerer standardiserte prosedyrer, kvalitetskontroller, og sertifiseringer. Dette fokuset på profesjonalisering er spesielt viktig for bedrifter som søker langsiktige avtaler eller omfattende tjenester. Mindre vaskefirmaer kan operere på et mindre strukturert nivå, noe som kan føre til variasjoner i kvalitet og samsvar med bransjestandarder.

   Les mer om hvordan bestille renholdstjenester her.

   For å velge mellom et renholdsfirma og et vaskefirma, må du vurdere hva som passer best til oppdraget og viktigheten av profesjonalitet og bransjestandarder. Dette vil påvirke hva slags firma du bør velge for ditt renholdsoppdrag.

   Ta kontakt med oss og få tilbud på renhold i dag!

   Les mer

   Skreddersydd renhold for eiendomsforvaltere

   Driver du med forvaltning av eiendom i form av utleie, kontorer, lager eller hoteller? Eller har du andre bygg du gjerne skulle holdt rene og innbydende? Da lønner det seg å ha en renholdsavtale som er tilpasset eiendomsforvaltere.

   Renholdsplaner med fokus på kvalitet, effektivitet og pålitelighet

   Eiendomsforvaltere står overfor en rekke utfordringer når det gjelder å opprettholde renholdet i flere bygg samtidig. Ikke bare er et rent miljø avgjørende for trivsel, men det spiller også en nøkkelrolle i å bevare eiendomsverdien og tiltrekningen for leietakere og besøkende. Et renholdsfirma kan være nøkkelen til å takle disse utfordringene og sikre at hvert bygg holder høyeste standard.

   Ønsker du tilbud på renhold eller en gratis befaring?
   Send inn skjemaet, så tar vi kontakt!


    Med en forutsigbar renholdsplan sikrer du at renholdet blir gjort regelmessig, og du slipper å ordne med noe som helst. Anker Renhold tilbyr skreddersydde renholdsløsninger som passer perfekt for eiendomsforvaltere som ønsker kvalitet, effektivitet og pålitelighet. 

    Les mer om vår daglige renholdstjeneste her.

    For oss er det ikke bare renhold – det er et partnerskap. Vi holder kontinuerlig kontakt, lytter til dine behov og tilpasser oss endringene. Tilbakemeldinger er ikke bare velkomne, de er essensielle for å sikre at du blir 100% fornøyd.

    Ta ansvar med miljøvennlig renhold 

    Vi forstår viktigheten av et rent og hygienisk miljø i daglig drift. Med vår daglige renholdsservice sikrer vi at fellesområder, kontorer og fasiliteter opprettholder en frisk og innbydende atmosfære. Uansett type bygg tilbyr vi spesifikke renholdstjenester skreddersydd etter dine behov. Fra lagerlokaler til skoler og barnehager, sørger vi for at hvert sted er optimalt vedlikeholdt.

    Det vil si at vi bruker en høy andel miljømerkede rengjøringsmidler, minimerer forbruket av kjemikalier, har et kvalitetssystem for å sikre høy rengjøringskvalitet og medarbeidere som er opplært. 

    Les mer om svanemerket renhold her.

    Spesialiserte renholdstjenester for eiendomsforvaltere

    I tillegg til daglig, ukentlig og rullerende renhold tilbyr vi også spesialiserte renholdstjenester. Her er noen av tjenestene vi tilbyr utover det daglige renholdet: 

    Vi forstår at hvert oppdrag er unikt, og derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger som tar hensyn til dine spesifikke krav. Vårt dedikerte team av erfarne rengjøringseksperter står klare til å samarbeide med deg for å oppnå optimale resultater.

    Ta kontakt med oss i dag for å diskutere hvordan vi kan skape skreddersydde renholdsløsninger for dine eiendommer.

    Les mer

    5 tips til bedre inneklima på arbeidsplassen

    Inneklima har en stor betydning for ansattes trivsel og helse på arbeidsplassen. Vi forklarer deg hvorfor et godt inneklima er viktig, og gir deg fem tiltak du kan gjøre for å få det bedre på jobb!

    Plages du av dårlig inneklima på jobb?

    Dårlig inneklima kan føre til lavere produktivitet og økt sykefravær. Å forbedre inneklimaet på arbeidsplassen er derfor både bra for ansattes helse og trivsel, men også for bedriftens kostnader knyttet til sykefravær og produktivitet.

    Regelmessig renhold har en stor betydning for luftkvaliteten innendørs. Få et tilbud på daglig renhold – la oss sørge for et bedre inneklima på arbeidsplassen din!

    Hvorfor er det viktig med et godt innemiljø på arbeidsplassen?

    Dårlig inneklima kan føre til luftveisproblemer, allergier, hodepine, sykdom og generell ubehag. Som arbeidsgiver er du også juridisk forpliktet til å opprettholde et tilfredsstillende inneklima på arbeidsplassen i henhold til lover og forskrifter. Dette inkluderer reguleringer om temperatur, luftkvalitet, belysning, støy, rengjøring og vedlikehold.

    Ønsker du tilbud på renhold eller en gratis befaring?
    Send inn skjemaet, så tar vi kontakt!


     Krav til inneklima på arbeidsplassen

     Arbeidsmiljøloven § 4-4 stiller krav til det fysiske arbeidsmiljøet. Kravet sier at arbeidsmiljøet skal være fullt forsvarlig ut fra hensynet til arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd. Det vil si luft fri for helseskadelige, sjenerende eller belastende forurensninger.

     5 tips til bedre inneklima på arbeidsplassen

     1. Regelmessig renhold

      Støvfjerning er en viktig del av det regelmessige renholdet som skal utføres. Dette gjelder fjerning av støv på gulv, tepper og på flater hvor det samler seg støv. Her anbefaler vi å bruke en støvsuger med HEPA filter, og mikrofiberklut til andre flater.

      Rengjøring av gulv og alle flater som blir berørt er viktig for å unngå spredning av bakterier. Det er viktig at dette blir utført grundig og uten kjemiske produkter, eller for mye vann. Ved å sørge for at både fjerning av støv og rengjøring av lokalet blir gjort jevnlig vil du bidra til en bedre luft, mindre plager og mindre sykdom.
     2. Kontroll over temperatur

      Sørg for at temperaturen på arbeidsplassen er mellom 20 og 22 grader. Dette kan variere ut fra type arbeidsplass, men som en standard skal det være en passende temperatur for arbeidet som skal utføres.
     3. Belysning

      Lys har en stor påvirkningskraft på oss mennesker. Dette gjør mye med oss og hvordan vi har det. Det er også viktig for at vi skal kunne utføre arbeidet vårt. Sørg for at det kommer naturlig lys inn på arbeidsplassen. Om dette ikke er mulig, må du sørge for at det er rikelig med behagelig lys i rommet.
     4. Støy

      Støy og bråk i et åpent kontorlandskap er en faktor mange ansatte plages av. Dette kan ha negativ påvirkning på produktiviteten og trivselen til de ansatte.Ved å sette opp lydisolerende vegger mellom pultene, eller ha ulike stillerom vil dette skape et bedre inneklima på jobben.
     5. Planter

      Planter i arbeidsmiljøet kan være en enkel, men svært effektiv måte å forbedre inneklimaet på. Planter bidrar til å rense luften, samtidig som de bidrar estetisk til interiøret. Velg planter som er lettstelte og passer inne.

     Har du behov for regelmessig renhold til arbeidsplassen?

     Vi kan sørge for et bedre inneklima på din arbeidsplass i Oslo, Akershus, Østfold og Innlandet.
     Ta kontakt med oss og få tilbud på renhold i dag!

     Les mer
     Back To Top