Internet of Things (IoT) og sensorteknologi i renholdsbransjen

Internet of Things (IoT) og sensorteknologi er beskrevet som den fjerde evolusjonen i renholdsbransjen. Faste oppgaver erstattes med behovsstyrt renhold – en fordel for renholdspersonalet, oppdragsgiver og bygget vi skal ivareta.

Datadrevet renhold

Den digitale evolusjonen har for lengst inntatt bransjen vår, datadrevet renhold er enkelt forklart: behovsstyrt renhold basert på datainnsamling fra Internet og Things (IoT) og sensorteknologi. Robotikk er på full fart inn. Sensorteknologi overvåker trafikk, støv og bruksmønster. Byggene vi rengjør er blitt smarte, og vi må tilpasse oss for å fortsatt være aktuelle i et allerede tøft marked.

Med datainnsamlingen fra Internet og Things (IoT) kan renholdspersonale nå navigere seg enklere rundt på store bygg, gjerne i form av nettbrett med digitale plantegninger og med sin mobil applikasjon enkelt og raskt rapportere utførte oppgaver, tilstedeværelse og melde avvik på bygningsmassen. Ringvirkningen er stor og sammen kan fagene (vaktmester, driftsansvarlig, renholdspersonale og oppdragsgiver) delta i arbeidshverdagen til hverandre og skape en unik dialog som ellers kanskje ikke ville vært like lett.

Datadrevet renhold skaper altså en mer effektiv fordeling av arbeidsoppgavene og renholdet kan bedre tilpasses bygget og behovet.
Mye av æren for datadrevet renhold kan tilskrives standarden INSTA-800, da mye er basert på de samme prinsippene. NS Insta-800 måler kvaliteten på stedet gjennom ønsket intervall på kontroller opp mot avtalt kvalitet. Renholdspersonalet vet hva som er forventet av arbeidet og kan justere arbeidet underveis for hva som skal gjøres for å oppnå avtalt kvalitet.

Tingenes internett, også kjent under det engelske begrepet Internet of Things (IoT), er nettverket av identifiserbare gjenstander som er utstyrt med elektronikk, programvare, sensorer, aktuatorer og nettverk som gjør gjenstandene i stand til å koble seg til hverandre og utveksle data.

Wikipedia

Sensorteknologi – slik kan vi benytte informasjonen

Ved å ta i bruk Internet of Things (IoT) og sensorteknologi på dispensere for mykpapir, håndsåpe og avfallsdunker sender disse registreringer over bruken videre til skyen. Servicemedarbeideren får informasjonen lastet inn i sin app og påfyllet blir behovsstyrt utifra trafikken på stedet.

Datadrevet renhold gjør at hverdagen kan planlegges bedre og servicemedarbeideren slipper å bruke unødvendig tid på oppgaver og objekter som ikke trenger renhold og tilsyn. Ved at servicemedarbeideren allerede ved lasting av vognen vet behovet for påfyll, overlesser man ikke og belastningen minskes både på servicemedarbeideren og miljøet.

I likhet med at sonsorer plasseres ut i kontorfellesskap for å måle bruk, inneklima og støv kan dette også benyttes til

  • Møterom
  • Kontorer
  • Dører til toaletter
  • Inngangsdører i byggets resepsjon
  • Kjøpesenter inngang
  • Garderober
  • Klasserom
  • Dispensere som håndtørk,
    håndsåpe og avfallsdunker

Internet of Things (IoT) og sensorteknologi til ditt bygg

Vil du vite mer? Vi tar gjerne et møte for å forklare mer om mulighetene innenfor behovsstyrt renhold og hva sensorteknologi kan bidra med for å øke effektiviteten hos deg og ditt bygg.

Fyll ut skjema under så ringer vi deg opp. Alternativt kan du ringe oss direkte på telefon 23 14 16 80. Internet og Things (IoT) og sensorteknologi er fremtiden!

Mer fra Anker Renhold