Mikrofiber

Mikrofiber egenskaper: Mikrofibre har stor overflate og dermed god evne til å trekke til seg urenheter. Mange egenskaper som erstatter bruk av tradisjonelle rengjøringsmidler Mikrofibre har stor overflate og dermed god evne til å trekke til seg urenheter. Rengjøringsutstyr i mikrofiber har blitt dominerende fordi mikrofibrenes egenskaper minker behovet for å bruke såpe og andre…

Mikrofiber egenskaper: Mikrofibre har stor overflate og dermed god evne til å trekke til seg urenheter. Mange egenskaper som erstatter bruk av tradisjonelle rengjøringsmidler

Mikrofibre har stor overflate og dermed god evne til å trekke til seg urenheter. Rengjøringsutstyr i mikrofiber har blitt dominerende fordi mikrofibrenes egenskaper minker behovet for å bruke såpe og andre rengjøringskjemikalier enn med den tradisjonelle moppen.

Klarer man å begrense bruken av såpe så sparer man store kostnader. Man kommer likevel ikke helt utenom bruk av kjemi, siden noen av oppgavene man skal gjøre krever spesialkjemi for å løse oppgaven.
Ved å innføre rutiner i leveransen av renhold, som innebærer økt bruk av mikrofiber kluter og mopper så sier vi at forbruket av kjemi bør minimeres. Effekten av rengjøring med vann og mikrofiber fjerner 99,9% av bakteriene på overflaten man skal rengjøre.

Hva er mikrofiber? Her finner du alt du behøver! Mikrofiber kan erstatte tradisjonelle rengjøringsmidler i mange tilfeller - Fagbegreper - Anker Renhold As
Mikrofiber har slipende egenskaper og erstatter i mange tilfeller såpe. Mikrofiber kluter finnes med myke mikrofibre og mer slipende harde fibre.

Maskinvask av mopper og kluter av mikrofiber

Når man skal vaske kluter og mopper av mikrofiber skal man ikke benytte skyllemiddel.
Dette vil skade fibrene som ved gjentagende vask blir ødelagte og egenskapene til å fjerne flekkene fra overflaten blir dårligere.
Siden mikrofiber består av syntetiske fibre så vil man også kunne oppleve at det kan lukte vondt av materialet.

Miljøvennlig renhold

Renholdsbransjen spiller en sentral rolle i «det grønne skiftet», som regjeringen og politikerne ønsker å fremskynde med bruk av ny teknologi og omstilling av bransjer som tidligere benyttet skadelige løsninger og gammel teknologi.

Ved utstrakt bruk av mikrofiber i leveransen og innføring av gode rutiner i renholdet så vinkles det tidligere fokuset på masse vann og kjemi – over på tiltak som innebærer mer tørre renholdsmetoder.

Les også: «Miljøvennlig og flekkfritt resultat med ionisert vann»

Hva er miljøvennlig renhold?

Miljøvennlig renhold er en fellesbetegnelse for renhold som fokuserer på:

  • ergonomi
  • arbeidsmiljø
  • returordninger for emballasje
  • sortering av avfall
  • renhold med så lite bruk av rengjøringsmidler som mulig

Trenger du rengjøringsmidler, bør du velge produkter som har miljømerkene Svanen eller Blomsten («EU-blomsten»). De er de mest miljøvennlige alternativene på markedet.

Produkter med disse merkene, bidrar til mindre farlig avfall og produseres med mest mulig utslipp av farlige stoffer og klimagasser. Derfor er det stilt høyere krav til hele verdikjeden, fra produsent via distributør og frem til rengjøringsbyrået.

Mikrofiber vs. den tradisjonelle moppen

Mikrofiber innføres som et alternativ til den tradisjonelle bomullsmoppen, som tidligere dominerte renholdsbransjen. Fordelene med mikrofiber versus den tradisjonelle bomullsmoppen er mange – spesielt det at fibrene i mikrofiber kluten eller moppen «sliper» vekk flekken.

Slik blir effekten med tørr mikrober klut eller mopp betraktelig bedre enn et produkt av bomull som krever vann og såpe for samme resultat.

Mikrofiber løser opp fett på samme måte som såpe. Og derfor kan du i mange tilfeller klare deg helt uten andre rengjøringsmidler, dersom du har riktig utstyr tilgjengelig.

Nyeste fagbegrep
Hva er et HEPA-filter? Filtre som oppfyller høye krav for filtreringsegenskaper kalles HEPA-filtre. God luft og bedre inneklima på kontoret får du med god støvsuging og renhold som fjerner partikler som støvmidd og forurensinger i tepper og tekstiler.
For å bedømme om renholdet overholder avtalt kvalitet, må man gå en kvalitetskontroll også kalt servicerapport.

Mikrofiber egenskaper: Mikrofibre har stor overflate og dermed god evne til å…