Coronavirus – Informasjon til våre oppdragsgivere

Coronavirus – Anker Renhold følger nøye med på viruset og spredningen av dette. Viruset har nå kommet til Norge. Gjør tiltak som god håndhygiene blant egne ansatte. Ved bestilling kan vi utføre desinfisering og ekstra renhold av utsatte objekter og deler av lokalet.

Anker Renhold har laget prosedyrer for å forebygge videre smitte som vi kan igangsette når våre oppdragsgivere måtte ønske dette.

Ekstra servicerunde smitteforebygging

Anker Renhold kan utføre ekstra servicerunde smitteforebygging på bestilling. Desinfeksjon og kjemi for dette faktureres etter faktisk forbruk og er forbeholdt tilgang til dette fra våre leverandører.

Antibac

Markedet er sprengt i etterspørselen etter Antibac og dispensere/stativer tilhørende dette. Tilgangen til produkter endres fra time til time.

Oppdatert 20/10-2020 – Anker Renhold har vi tilgang til et godt utvalg av desinfiserings produkter. Vi kan levere ulike typer dispensere, innhold og stativer. Vi har også god tilgang på munnbind. Dette har vi levert til flere av våre oppdragsgivere i løpet av pandemien.

Coronavirus overføres på 3 måter

Coronaviruset overføres fra en syk person på 3 måter

 1. Gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster slik at viruset pustes inn eller kommer i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn hos personer som befinner seg i nærheten
 2. Ved direkte kontakt når den syke har fått viruset på hendene og overfører det ved kontakt med andre
 3. Ved indirekte kontakt når viruset har blitt overført til inventar eller gjenstander gjennom nys, hoste eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjenstanden

Da de to første punktene er enhver person sitt ansvar og forebygges med god håndhygiene, er det lite renholdet kan gjøre for å redusere smittefaren. Derfor har vi konsentrert oss om punkt 3.

Les mer om vår tjeneste for smitteforebyggende renhold her.

Viruset kan overføres til inventar eller gjenstander som

 • Bordflater
 • Amlener
 • Dørhåndtak, dørblad
 • Lysbrytere
 • Utsiden av dispensere til mykpapir og håndsåpe
 • Skylleknapp wc
 • Kraner
 • Fjernkontroller
 • Kortlesere med knapper
 • Trykkskjermer
 • Fellestastatur på møterom, venterom og resepsjon

Selv om de fleste av disse punktene blir rengjort under daglig renhold, blir de ikke desinfisert. Vi ønsker å gi våre oppdragsgivere mulighet til å bestille desinfisering av kontaktpunkter, inventar og gjenstander som utføres etter daglig renhold. Anker Renhold benytter egnet kjemi og utstyr til overflate desinfiseringen.

Smittevask på kort varsel

Ved påvist smitte i deres lokaler utfører vi smittevask på kort varsel for å slå ned smitteutbruddet raskt og effektivt. Anker Renhold benytter rette prosedyrer for utførelse av smittevask.

Ekstra servicerunde smitteforebygging bestilles slik

Ta kontakt direkte på telefon 23 14 16 80 for mer utdypende informasjon og pristilbud på dagen. Du kan også legge igjen navn og telefonnummer i skjema under så kontakter vi deg.


  Mer fra Anker Renhold

  Se alle artikler

  Støvmåling er en viktig del av byggrenholdet

  Måling og fjerning av støv er en viktig del av…

  Tid for vårrengjøring og utvendig vask av bygget

  Vinteren etterlater seg mye forurensning, smuss og saltrester på både…

  Slik gjør vi byggrengjøring – steg for steg

  Byggrengjøring er en kritisk del av et byggeprosjekt. Byggrengjøringen sikrer…

  Hva skiller et renholdsfirma fra et vaskefirma?

  Både renholdsfirmaer og vaskefirmaer har som mål å levere rene…