Slik utfører vi fasadevask

Anker Renhold utfører fasadevask til bedrifter, butikker, borettslag og entreprenører i Oslo og Viken. Vi rengjør alle typer fasader. Med vår kompetanse blir fasadevask utført på best mulig måte. Et bygg bør vaskes minimum 1 gang i året, men ligger bygget ved svært trafikkerte veier kan det være hensiktsmessig med 2 ganger pr år.

Hvordan ser man at man trenger fasadevask?

Forurensningen vil ofte vises ved at man får sjenerende rennemerker, det er ofte mørke striper rennende ned fra tak, vinduer, utstikk og detaljer. Dette vil over tid forringe overflatene og gjøre skade. Det kommer også mye an på hva slags type overflate det er på bygget. Porøse og rue overflater som treverk samler enorme mengder skitt og støv, mens glatte overflater som glass vil ikke ta opp like mye.

Fasadevask og rengjøring av bygningen er viktig for å bekjempe potensielle skader. Vær og vind sliter på flatene, og har mye å si for belastningen på bygget. Når en fasadevask utføres blir all skitt og forurensing fjernet. Manglende renhold kan gi skader på treverket og tiltrekke seg fukt. Når treet blir fuktig gir det bedre vekstforhold til sopp og råte. Klimaendringer og luftforurensning kan også gjøre at fargen på bygget falmer og får redusert levetid.

Les mer om vår fasadevask-tjeneste her.

Prosessen steg for steg

Slik utfører vi fasadevask – Før vi utfører fasaderengjøring besiktiger vi bygget sammen med oppdragsgiver. Dette er en svært viktig del av prosessen, og gjøres for å danne et så korrekt bilde av byggets tilstand og utfordringer som mulig. På besiktelsen blir du møtt av våre fageksperter, og i noen tilfeller tar vi også med fagpersonalet som skal utføre fasaderengjøringen.

Under besiktigelsen ser vi på

  • Overflaten som skal rengjøres
  • Hvilken metode og utstyr vi trenger til fasadevasken 
  • Hvordan bygget er plassert på tomten, slik at vi kan planlegge bruk av lift, rappellering, eller annet tilkomstutstyr
  • Hvor lang tid vi kommer til å bruke på jobben
  • Hvor mange personer vi trenger på jobben

Etter at tilbudet er akseptert av oppdragsgiver koordiner vi nødvendige utstyrsleverandører og oppdraget kan starte.

Vi begynner fasaderengjøringen fra toppen og ned. Dette for å unngå rennemerker og man ser lettere hvor man har vært. Kjemien påføres på overflaten og får tilstrekkelig virketid for å løsne så mye skitt og smuss som mulig.

Deretter benytter vi mekanisk berøring med riktig type børster for å løsne resterende tilsmussing, så starter vi med spyling av overflatene. Der det er mulig benytter vi høytrykkspyler med temperert vann, og skyller godt for å fjerne alle rester av kjemi. Hvis vi bruker etsende kjemi, påser vi at vinduer og glassflater fuktes før vi påfører kjemien. Da vil eventuell kjemi renne av vinduene og ikke feste seg på tørre glassflater.

Slik utfører vi fasadevask

Metoder for fasadevask

Hvilke metoder som skal benyttes for rengjøring av bygningen kommer an på hvor ømfintlig fasaden er for syrer og/eller baser, hvor mye vann flatene tåler og hvilken rengjøringsmetode og rengjøringsmidler som er best egnet. Våre erfarne renholdere har god oversikt over hvilket trykk forskjellige flater tåler, og vi tilpasser fasadevasken til din bygningsmasse slik at den blir ren, men ikke på bekostning av strukturen i materialene.

Vi i Anker Renhold er opptatt av at våre renholdstjenester og produkter ikke har negativ innvirkning på miljøet. Når vi rengjør fasader bruker vi Clean Water, som er et rent vann som spiser smuss. Det er rett og slett vann som ikke inneholder klor, kalk, ioner, salt eller andre mineraler, men som aktivt suger til seg smuss. Det ultrarene vannet trenger også ned i ujevnheter og gjør det skinnende rent, uten kalkflekker eller rester av kjemikalier.

Miljøvennlig fasadevask

Anker Renhold bruker Clean Water fordi:

  • Reneste resultatet 
  • Miljø – og personalvennlig 
  • Etterlater ingen flekker 
  • Økonomisk
  • Ingen kjemiske stoffer

Få tilbud på fasadevask

Anker Renhold har 50 år i rengjøringsbransjen og leverer fasadevask av høyeste kvalitet. Bestill befaring for et uforpliktende pristilbud. Du kan også ringe oss på telefon 23 14 16 80. Når du skal utføre fasadevask anbefaler vi å kombinere det med vinduspuss for et komplett og flekkfritt resultat. Spør oss om et godt tilbud.

Mer fra Anker Renhold

Se alle artikler