Gulvbehandling – slik opprettet vi et gulvbelegg fra 1970-tallet

Gulvbehandling med Twister systemet gir miljøvennlig renhold og super resultat. Slik så gulvbelegget fra 1970-tallet ut før gulvbehandlingen

Gulvbehandling av belegg med nye metoder – Gulvbelegg som er gammelt trenger nødvendigvis ikke å skiftes. Med moderne temporært renhold ble gulvet «nytt» igjen. Slik gjorde vi det.

Vår erfaring viser at det fortsatt er svært mange bedrifter som har tilsvarende gulver i sine lokaler. Gamle linoleumsbelegg som viser tidens tann og sårt trenger oppmerksomhet.

Vi kalte inn den mest erfarne medarbeideren vår på gulv. Vår egen temporær renholder – Per Bareksten, som fikk utfordringen. Og resultatet det ble virkelig bra.

Les mer om vår tjeneste gulvbehandling her!

Ønsker du tilbud på renhold eller en gratis befaring?
Send inn skjemaet, så tar vi kontakt!


  Twister systemet gir et miljøvennlig renhold og sparte kostnader

  Behandlingsprogrammet vi benytter består av flere steg. Det vil si at hvert steg og pads har forskjellig styrke og egenskaper. Stegene utfyller hverandre og skaper et perfekt resultat.

  Den groveste padsen som Per måtte begynne med, matter ned gulvet og åpner porene for at skitten skal trekkes ut av belegget. På dette gamle gulvet var det naturlig nok mye rester av mange års boning, noe som gjorde at arbeidet tok tid. Underveis i arbeidet var det viktig å få benyttet en tørr mikrofiber mopp for å fjerne støvpartikler og gammel boning.

  High-speed polering av gulvbelegget

  Ved å high-speed polere gulvet blir temperaturen som maskinen og padsen skaper så høy at gulvet «smelter» igjen ripene og belegget får et homogent topplag uten dype riper. Dette er viktig for at ikke skitt skal trenge inn og bakterier får muligheten til å formere seg i fordypningene i gulvet.

  Riktig gulvbehandling for renhold med tørre metoder

  Denne behandlingen Per utførte over, legger gode grunnlag for å innføre renhold med tørre metoder. Det vil si at renholdet utføres med mikrofibermopp og svært lite vann skal til for å kunne levere et renhold som skaper et godt innemiljø for brukerne av lokalet.

  Det vil si at det er tilstrekkelig å bruke fukt direkte på flekkene for å fjerne disse, og tørrmopp egenskapene blir å tiltrekke seg å fjerne støv og løst smuss.

  Tørre metoder er svært godt for innemiljøet da mikrofibermoppen fjerner støvet som legger seg på gulvflaten gjennom dagen. Med «tørt renhold» vil ikke støvet få mulighet til å legge seg på gulvet å virvles opp i luften og bli til irritasjon i luftveiene.

  Derfor er det støvet som må prioriteres nøye i planleggingen av frekvensen på det periodiske renholdet i renholdsavtalen som inngås. Ved å innføre hyppigere støvsanering på horisontale flater som topp av hyller, skap, benker, bord og gulvlister og ikke minst høye flater som hengende lamper, veggflater.

  Periodisk gulvbehandling av belegg

  Når Per nå har opprettet gulvet og tørre renholdsmetoder er innført, er det viktig å følge opp gulvet med en periodisk plan på gulvbehandlingen.

  Jo oftere man high-speed polerer gulvet, helst månedlig, vil gulvet bli renset og polert i samme prosess. Da bruker man samme diamantpads som siste steget over og eventuelt kombinerer dette med et spraypoleringsmiddel, for å fjerne flekker som sorte skomerker fra gulvet.

  Toppen på gulvbelegget vil holde seg hard, slitasje og riper vil ikke like lett oppstå.

  Behandlingen er et miljøvennlig tiltak å utføre da Twister programmet innebærer kun bruk av vann. Anker Renhold er en Svanemerket renholdsbedrift og leverer stolt renhold og temporære tjenester som er Svanemerket.

  Les også: «Svanemerket renhold»

  Se resultatet av gulvbehandlingen

  Gulvbelegget før gulvbehandlingen med Twister systemetGulvbelegget etter gulvbehandlingen med Twister systemet
  Før/Etter bilder av gulvbehandlingen Per utførte på gulvet fra 1970-tallet

  Tilbud på gulvbehandling av belegg

  Anker Renhold leverer gulvbehandling og temporært renhold til bedrifter i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold. Vi har lang erfaring med oppretting av gulv og behandling av ulike gulv typer. Ring oss på 23 14 16 80 for en prat om hvordan vi kan hjelpe deg.

  Ønsker du mer informasjon om gulvbehandling, les her.

  Mer fra Anker Renhold

  Se alle artikler

  Støvmåling er en viktig del av byggrenholdet

  Måling og fjerning av støv er en viktig del av…

  Tid for vårrengjøring og utvendig vask av bygget

  Vinteren etterlater seg mye forurensning, smuss og saltrester på både…

  Slik gjør vi byggrengjøring – steg for steg

  Byggrengjøring er en kritisk del av et byggeprosjekt. Byggrengjøringen sikrer…

  Hva skiller et renholdsfirma fra et vaskefirma?

  Både renholdsfirmaer og vaskefirmaer har som mål å levere rene…