Coronavirus – Informasjon til våre oppdragsgivere

Coronavirus

Coronavirus – Anker Renhold følger nøye med på viruset og spredningen av dette. Viruset har nå kommet til Norge. Gjør tiltak som god håndhygiene blant egne ansatte. Ved bestilling kan vi utføre desinfisering og ekstra renhold av utsatte objekter og deler av lokalet.

Anker Renhold har laget prosedyrer for å forebygge videre smitte som vi kan igangsette når våre oppdragsgivere måtte ønske dette.

Ekstra servicerunde smitteforebygging

Anker Renhold kan utføre ekstra servicerunde smitteforebygging på bestilling. Desinfeksjon og kjemi for dette faktureres etter faktisk forbruk og er forbeholdt tilgang til dette fra våre leverandører.

Antibac

Markedet er sprengt i etterspørselen etter Antibac og dispensere/stativer tilhørende dette. Tilgangen til produkter endres fra time til time.

Pr. 28/02-2020 har vi tilgang til et utvalg sensorstyrte Antibac dispensere da i stål variant. Gulvstativer jobber vår leverandør med å få tak i. Situasjonen endrer seg svært raskt, derfor kan vi ikke garantere tilgangen. Alternative produkter kan skaffes.

Coronavirus overføres på 3 måter

Coronaviruset overføres fra en syk person på 3 måter

 1. Gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster slik at viruset pustes inn eller kommer i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn hos personer som befinner seg i nærheten
 2. Ved direkte kontakt når den syke har fått viruset på hendene og overfører det ved kontakt med andre
 3. Ved indirekte kontakt når viruset har blitt overført til inventar eller gjenstander gjennom nys, hoste eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjenstanden

Da de to første punktene er enhver person sitt ansvar og forebygges med god håndhygiene, er det lite renholdet kan gjøre for å redusere smittefaren. Derfor har vi konsentrert oss om punkt 3.

Viruset kan overføres til inventar eller gjenstander som

 • Bordflater
 • Amlener
 • Dørhåndtak, dørblad
 • Lysbrytere
 • Utsiden av dispensere til mykpapir og håndsåpe
 • Skylleknapp wc
 • Kraner
 • Fjernkontroller
 • Kortlesere med knapper
 • Trykkskjermer
 • Fellestastatur på møterom, venterom og resepsjon

Selv om de fleste av disse punktene blir rengjort under daglig renhold, blir de ikke desinfisert. Vi ønsker å gi våre oppdragsgivere mulighet til å bestille desinfisering av kontaktpunkter, inventar og gjenstander som utføres etter daglig renhold. Anker Renhold benytter egnet kjemi og utstyr til overflate desinfiseringen.

Les mer: «Daglig renhold»

Ekstra servicerunde smitteforebygging bestilles slik

Ta kontakt med din kontaktperson, send henvendelse via kundeweb; M_SOLUTION eller direkte til Anker Renhold sitt kontor på telefon 23 14 16 80 for mer utdypende informasjon og pristilbud på dagen.

Mer fra Anker Renhold

Vi er på plass og leverer som normalt

For å sikre våres ansatte og kunders sikkerhet i en svært krevende…

Les mer