Slik vasker du vinduer

Det er mange måter å gjøre vinduspuss på, men vi skal forsøke å gi deg den beste. Få tips til rask og effektiv vask av vinduer.

Slik vasker du vinduer – gode tips

Profesjonell vindusvask til bedrifter og private. Slik vasker du vinduer selv. Tips og råd om vindusvask - Anker Renhold

Vindusvask og tips til utstyrsliste for å utføre jobben. Her får du oppskriften på hvordan du vasker vinduer og unngår striper underveis.

Beregnet tid: 30 minutter

Slik vasker du vinduer

 1. Forberedelser til vask av vinduer

  Når du skal gå i gang med å vaske dine vinduer bør du finne frem alt nødvendig utstyr før du går i gang. Da slipper du problemer med at såpen tørker underveis og gir deg gråere vinduer enn før du begynte. Hold igjen på såpen, da for mye såpe gir striper og resultatet av vindusvasken ikke blir bra.

  God forberedelse gjør at jobben også går raskere. Vår vinduspusser har laget en utstyrsliste med anbefalt utstyr du trenger til vindusvask. Listen ser du nedenfor. Utstyrsliste til vask av vinduer. Slik vasker du vinduer - Tips og råd til vinduspuss - Anker Renhold

 2. Metoder til effektiv vindusvask

  Du kan velge mellom «S-metoden» og den mer klassiske hvor man drar ned og overlapper. Tilpass gjerne stil etter vinduet du skal vaske og hva du er komfortabel med. De som jobber mye med store vinduer og vinduspuss vil nok oppleve at «S-metoden» er raskere og gir gode resultater, mens om du har mindre vinduer, eller sprosser vil du nok ha stor fordel av en mindre nal (det finnes naler i forskjellige størrelser som består av mindre skinne og gummi på skaftet) og den klassiske dra ned metoden.
  Viser eksempel på S-metoden, eller slalåm metoden til effektiv vask av vinduer. Vår vinduspusser demonstrerer profesjonell vinduspuss fra Anker Renhold

 3. Vaske vinduer i kuldegrader

  Kan jeg vaske vinduene mine selv om det er kuldegrader ute? Ja det kan du. Tilsett litt spylervæske i bøtten slik at vannet ikke fryser. Husk gode forberedelser slik at vindusvasken går så effektivt som mulig.

Det finnes mye filmer med tips om effektiv vindusvask fra leverandørene våre av vinduspusser utstyr. F.eks Unger og Sörbo. Sjekk ut filmene på Youtube for tips.

Gode kluter og riktig såpe for effektiv vindusvask

Temperaturen på vannet er viktig, helst bør vannet ha 37 grader når du skal vaske vinduer. Bruker du mikrofiberkluter anbefaler vi deg å bruke kaldt vann, slik at fibrene i kluten blir hardere. Hardere fibre i kluten skjærer skitten vekk bedre, noe som er den gunstige egenskapen til mikrofiber. Gode glasskluter er også et godt tips til vask av vinduer. En god glassklut etterlater seg ikke stygge striper på glasset hvis du søler.

Mikrofiber kluter til vask av vinduer

Bruker du mikrofiberkluter sløyfer du såpe i vannet og egenskapene til kluten gjøre jobben. Egenskapen til mikrofiber er at den fjerner overflatespenningen slik at skitt og smuss løsner lettere. Skal du bruke vanlig kluter når du skal vaske vinduer kan du med fordel tilsette litt Zalo i vannet. Salmiakk anbefaler vi ikke å bruke, da dette kan være helseskadelig.

Sliter du med kalk flekker på vinduene dine burde du tilsette en sur kjemi, det vil si såpe med lav PH-verdi. Det du må huske å gjøre etter du har vasket vindene med sur kjemi er å gå over vinduene en gang til med rent vann, da nøytraliserer du glasset og resultatet blir perfekt.

Fjern organisk skitt og smuss

Er vinduskarm, gummilistene og blekk svært skittent vasker du dette med en såpe med høy PH-verdi og egne kluter for å fjerne dette, før du tar selve vindusvasken. Kantene tørker du til slutt for å forhindre renner og vann på dine nyvaskede vinduer. Et godt tips når du vasker vinduer er å holde forvaskeren et godt stykke unna kantene slik at du ikke presser disse mot kanten, så unngår du at det renner masse vann.

Les også: Vinduspuss til bedrifter og privatpersoner

Dette utstyret trenger du til vask av vinduer

 • Nal (her fungerer både rimelige og dyrere)
 • Forvasker eller svamp
 • Bøtte (gjerne en avlang) med plass til forvasker
 • Hansker (viktig ved bruk av mikrofiber)
 • Mikrofiberkluter
 • Klikkskrape til harde flekker
 • Glassklut og allround-kluter
 • Vann og Zalo

Vi bruker profesjonelle produkter til vindusvask, men dette er ikke nødvendig når du gjør jobben selv. Vi anbefaler Zalo dersom du ønsker å bruke såpe, dette gir god gli til nalen.

Få tilbud på vinduspuss i dag

Vi anbefaler å ta kontakt med oss for å få vasket dine vinduer raskt og effektivt. Da slipper du å utføre jobben selv og resultatet blir perfekt. Vi har flere profesjonelle vinduspussere med lang erfaring.

Anker Renhold utfører vinduspuss til bedrifter og privatpersoner i Oslo og Viken (Akershus, Drammen og Østfold). Vi har over 50 års erfaring med vask av vinduer og gjør dette raskt og effektivt til god pris. Ta kontakt med oss i dag på telefon 23 14 16 80 for mer informasjon og få tilbud på vinduspuss.

Mer fra Anker Renhold

Se alle artikler

Støvmåling er en viktig del av byggrenholdet

Måling og fjerning av støv er en viktig del av…

Tid for vårrengjøring og utvendig vask av bygget

Vinteren etterlater seg mye forurensning, smuss og saltrester på både…

Slik gjør vi byggrengjøring – steg for steg

Byggrengjøring er en kritisk del av et byggeprosjekt. Byggrengjøringen sikrer…

Hva skiller et renholdsfirma fra et vaskefirma?

Både renholdsfirmaer og vaskefirmaer har som mål å levere rene…