Slik vasker du stekeovnen – tips fra proffene

Slik vasker du stekeovnen - For å fjerne fastbrent fett og matrester i ovnen, må man bruke et kraftig nok regjøringsmiddel. Husk at også middelet må få lov å virke lenge nok til å gjøre jobben sin. Tips til vask av stekeovn fra våre fageksperter. Anker Renhold

3 tips til ren ovn: Lurer du på hvordan du vasker stekeovnen? Det kan være tøft å få stekeovnen skikkelig ren, med tipsene våre får du ovnen ren og pen på null komma niks. Ren ovn gir gode måltider!

Velg riktig rengjøringsmidler til stekeovnen

Vi anbefaler å bruke profesjonell ovnsrens når du skal vaske stekeovnen. Det er også lurt å bruke gode svamper og børster. Et godt tips er å bruke en tannbørste for å komme godt til på vanskelige steder. Etter du er ferdig med å vaske kan du bruke en mikrofiberklut med lunkent vann til å gå over overflaten. Avslutt med en tørr mikrofiberklut for å tørke bort vannet.

Ta ut løse deler

Ofte kan glasset på komfyrdøren tas ut. Ta ut glasset og alle plater og rister. De kan da rengjøres i oppvaskkummen ved hjelp av litt skurekrem og en svamp i varmt vann.

Fremgangsmåte for vask av stekeovnen

Tid ca. 15 minutter

Steg for stegfå ren stekeovn: Det kan være tøft å få stekeovnen skikkelig ren, med tipsene våre får du ovnen ren og pen på null komma niks.

 1. Forvarm ovnen

  Forvarm ovnen i henhold til instruksjonen på ovnsrens som benyttes. Benytt vernebriller og hansker for å beskytte deg selv mot skader.

 2. Påfør valgt produkt

  Påfør produkt nedenfra og opp, spray inni ovnen, mot overflaten, ikke i luften. Slik reduserer du den skadelige spraytåka som kan skade lungene dine.
  La produktet virke. Virketid er alltid viktig for at kjemien skal gjøre jobben med å løsne vanskelige flekker og skitt. Vi anbefaler dette produktet til vask av stekeovnen.

 3. Skrubb flatene og fjern kjemi

  Jobb deretter lett med valgt børste eller svamp. Formålet med dette er å løsne skitten, ikke vaske det av. Fjern produktet med klut eller papir. Vask deretter med rent vann for å sikre at såpen er borte. Viktig: Flere produkter anbefaler en periode med høy temperatur i stekeovn for å «brenne av» eventuelle såperester. Om dette gjelder ditt produkt anbefaler vi å følge dette.

OBS! Denne oppskriften forutsetter at du har en vanlig, gammeldags stekeovn og ikke en med pyrolyse. Har du en stekeovn med pyrolyse, renser du ovnen slik:

«Pyrolyse» er en kjemisk prosess som forbrenner fett og matsøl ved 500°C. Når ovnen er avkjølt vil det kun være igjen litt støv eller aske i bunnen som kan børstes bort. Prosessen er helt uten bruk av kjemikalier og ovnen renser seg selv. Ovnen blir låst under prosessen, som en sikkerhet på grunn av den høye varmen. Husk at du bør fjerne sideriller før du kjører programmet. Og alle stekeplater må selvsagt også ut av ovnen.

Unngå disse feilene

Husk å la ditt valgte produkt virke hele virketiden. Mange lar ikke produktene de benytter få lov å virke lenge nok til at resultatet blir bra. Vi anbefaler også å unngå typiske kjerringråd med tips for alternative produkter. Feil produkt til stekeovnen din kan i verste fall skade overflatene, istedenfor å gjøre rent stekeovnen.

Hvor ofte bør stekeovnen vaskes og hvorfor?

Vi mener ovnen skal tørkes og rengjøres lett etter hvert bruk. Venter du for lenge med vask av stekeovnen risikerer du at fett og skitt setter seg fast og blir vanskeligere å fjerne. Ved å tørke godt over stekeovnen etter hver bruk unngår du at skitt og smuss bygger seg opp både på og i stekeovnen. Ikke bare er det mer hygienisk – det vil også gjøre at stekeovnen din varer mye lengre. Har du stekeovn med pyrolyse-funksjon anbefaler vi å brenne av ovnen ofte. Disse ovnene har ofte flere type programmer for selvrens. Her anbefaler vi å lese instruksjonene som gjelder for din ovn.

Tips! For å unngå søl i stekeovnen anbefaler vi en praktisk dryppmatte. Denne matten legges i bunnen av stekeovnen og tar imot oljesøl, dryppende fett, ost og andre matrester som ellers kan svi seg i bunnen. Disse mattene er nonstick og kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen!

La oss hjelpe deg med ditt renhold

Anker Renhold leverer renholdstjenester av høy kvalitet til både privat- og bedriftskunder. Vi er en totalleverandør av hygienetjenester, og har vært i bransjen siden 1970. Med vår lange erfaring har vi opparbeidet oss nok kunnskap til å kunne si at vi er blant de beste i Oslo og omegn på hjemmerenhold. Vi kan tilby en fast vaskehjelp-avtale hvor det også er mulig å legge til tjenester som vask av stekeovn og andre hvitevarer. 

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud.

Mer fra Anker Renhold

Se alle artikler

Tid for vårrengjøring og utvendig vask av bygget

Vinteren etterlater seg mye forurensning, smuss og saltrester på både…

Slik gjør vi byggrengjøring – steg for steg

Byggrengjøring er en kritisk del av et byggeprosjekt. Byggrengjøringen sikrer…

Hva skiller et renholdsfirma fra et vaskefirma?

Både renholdsfirmaer og vaskefirmaer har som mål å levere rene…

Skreddersydd renhold for eiendomsforvaltere

Driver du med forvaltning av eiendom i form av utleie,…